57. Љубичевске коњичке игре биће одржане, традиционално на Градском хиподрому у Пожаревцу 5. и 6. септембра.

Уз сарадњу Организационог одбора и локалне самоуправе организоваће се само спортски део Љубичевских коњичких игара, уз поштовање свих прописаних мера. Учесници и пратеће особље мораће да имају негативан тест на ковид 19, не старији од седам дана, и свима ће бити подељене маске са штампаним логом ЉKИ, које ће им уједно служити као пропусница на хиподрому. На многим местима биће постављене посуде са дезинфекционим средствима.

Спортски део обухватиће све касачке и галопске трке, као и полуфиналне и финалне борбе у љубичевском вишебоју. Овог пута неће бити такмичење у прескакању препона и изложба коња. Наступ волтижера који је изазивао највећу пажњу публике, биће одржан, али мали виртуози у коњичким вештинама, нажалост, неће моћи да уживају у аплаузима публике.

Велики број гледалаца њихове бравуре видеће путем малих екрана и то у суботу 5. септембра на регионалној Сат телевизији са почетком преноса од 14 часова и у недељу, 6. септембра, од 17:15 биће обезбеђен директан ТВ пренос са пожаревачког хиподрома на јавном сервису РТС-а.

Гледаоци који ће пратити дешавања, путем ТВ преноса моћи ће да уживају у извођену музичких нумера градског симфонијског оркестра Гвардије и у игроказу једне познате глумачке екипе.