Државно првенство мушица 3. 4. И 5. Коло река Ђетиња

Извештај Државно првенство мушица 3. 4. И 5. Коло река Ђетиња

У суботу И недељу 09:06. И 10.06.2018.године на реци Ђетињи код Ужица одиграна су 3 завршна кола Државног првенства у мушичарењу.
Екипу ОСР „Смуђ“ су представљали Милан Мартић, Владимир Марковић и Александар Мишић.
У завршницу Државног првенства ушло се са великом неизвесношћу у пласману такмичара, будући да су разлике у секторским поенима између такмичара биле минималне, због чега су ова три кола била одлучујућа и врло интересантна и неизвесна до задње смене у сектору.
Упркос великом гостопримству Ужичана, река Ђетиња која је иначе једна од наших најбољих салмонидних вода овај пут није била тако гостопримљива јер услови на реци нису ишли на руку такмичарима. Велика колебања водостаја због обилних киша и хладна вода условили су јако слабу активност рибе што је посебно било изражено у сектору Б где преовладава липљан и где је писан јако велики број нула, односно није ухваћена ни једна риба.
Неумољива киша је додатно отежавала риболов, који се уз све наведено може сврстати у јако тежак.
Пласман од другог до осмог места је био неизвестан до последњег кола, тако да се одлучујућа битка водила у последњем колу, ау таквој ситуацији одлучују нијансе, али и срећа.
Након велике борбе ОСР „Смуђ“ је успео да освоји пехар. Милан Мартић је освојио треће место у генералном пласману, а Александар Мишић је четврти са само једим секторским пласманом заостатка, док је Владимир Марковић шести са истим бројем освојених секторских пласмана као петопласирани такмичар.
Чланови ОСР „Смуђ“ су до овог пласмана дошли углавном тако што су освајали прва и друга места у сектору, али је проблем представљао не мали број уписаних нула.
Наше такмичаре у наредном периоду очекује Куп Србије, а матрици и Марковића Светско првенство у Италији и надамо се да ће поред знања имати и мало више среће, а свакако нека им је БИСТРО!

Председник ОСР „Смудј“
Славољуб Радосављевић