Izveštaj Mušičarska Liga 2023.g četvrto, peto i šesto kolo reka Gradac

Nakon prva tri kola Državnog izbornog prvenstva u disciplini mušica koja su održana na reci Mlavi, prethodnog vikenda (01. i 02.07.2023.g.), a nakon odlaganja zbog visokog vodostaja na reci Gradac kod Valjeva nastavljenoje takmičanje i održano je četvrto, peto i šesto kolo.

Uslovi reci u reviru gde je bila postavljena staza bili su prilično dobri sa takmičarske strane. Gradac je imao blago povišen vodostaj za ovo doba godine, ali to je u ovoj situaciji bilo dobro jer je reka trebalo da izdrži tri kola pecanja. Staza je postavljena u klisuri i bila je izuzetno zahtevna za kretanje jer je početna tačka bila na samom kraju staze koja je bila dugačka 5 kilometara, za razliku od većine slučajeva kada je početna tačka na sredini staze između dva sektora.

U pojedinačnoj konkurenciji za naslov Prvaka Srbije i izbor reprezentativaca na reku je izašlo devetnaest takmičara, a OSR „Smuđ“ iz Požarevca predstavljala su četvorica takmičara u disciplini mušica: Martić, Marković, Mišić i Belanov.

Nakon izuzetno visokog vodostaja na svim rekama u Srbiji pre dve nedelje, i bojazni da će to poremetiti reke i ribu, hvatano je dosta riba, a reka je izdržava visoki pritisak pecanja u tri kola. Takmičari OSR „Smuđ“ Požarevac su pecali prilično dobro. Najkonstantni u sva tri kola bio je Milan Martić koji je drastično popravio svoju poziciju na tebeli. Vladimir Marković i Aleksandar Mišić su na trenutke pecali jako dobro, ali je bilo i slabijih rezultata tako da su za dve pozicije pokvarili svoj rezultat na tabeli posle Mlave, dok je Vojislav Belanov bio konstantan sa nešto nižim prosekom.

Nakon otpecana druga tri kola i velike borbe takmičari OSR „Smuđ“ Požarevac zauzeli su sledeća mesta u generalnom plasmanu: Milan Martić je peti, Vladimir Marković je sedmi, Aleksandar Mišić je deveti dok je Vojislav Belanov završio na osamnaestoj poziciji.

Gradac su najbolje otpecali domaćini iz kluba No1 iz Valjeva, a istakao se i Slobodan Ivanović.

Gradac je bio druga od tri reke ovogodišnjeg prvenstva i naše mušičare očekuju završna tri kola na reci i Đetinji kod Užica gde će se nastaviti borba i gde će pokušati da poprave svoje plasmane.

Izveštaj podneo takmičar

Aleksandar Mišić