Izveštaj Mušičarska Liga 2023.g prvo, drugo i treće kolo reka Mlava

Za razliku od prošle godine kada su poslednja tri kola državnog prvenstva Srbije u mušičarenju održana na reci Mlavi čime je okončana prošlogodišnja liga, ovde godine na Mlavi sve počinje. Prethodnog vikenda (27. i 28.05.2023.g.) na reci Mlavi kod Žagubice održana su prva tri kola državnog prvenstva Srbije u mušičarenju.

Uslovi reci u reviru gde je bila postavljena staza bili su prilično dobri sa takmičarske strane, i imajući u vidu da je nekoliko dana pre takmičenja padala obilna kiša koja nije poremetila vodostaj.

U pojedinačnoj konkurenciji za naslov Prvaka Srbije i izbor reprezentativaca na reku je izašlo devetnaest takmičara, a OSR „Smuđ“ iz Požarevca predstavljala su četvorica takmičara u disciplini mušica: Martić, Marković, Mišić i Belanov.

Uprkos činjenici da riba nije bila aktivna kao što je to inače slučaj na Mlavi, verovatno iz razloga velikog kolebanja vremena, hvatano je dosta riba i velika borba se povela na samom početku. U prvom kolu zasijao je Mišić koji je kasnije izgubio ritam, dok je u trećem kolu Marković bio apsolutno dominantan. Matrić je sve vreme pecao standardno, ali nešto ispod svog proseka, dok je mladi Belanov na svom debiju u takmičenjima imao dosta pehova koji su sastavni deo takmičenja, ali i on se borio do samog kraja i dao svoj maksimum.

Nakon otpecana prva tri kola i velike borbe takmičari OSR „Smuđ“ Požarevac zauzeli su sledeća mesta u generalnom plasmanu: Vladimir Marković je četvrti, Aleksandar Mišić je sedmi, Milan Martić je jedanaesti dok je Vojislav Belanov završio na osamnaestoj poziciji.

Mlava je tek prva reka ovogodišnjeg prvenstva i naše mušičare očekuje takmičenje na još dve reke – Gradcu kod Valjeva i Đetinji kod Užica gde će se nastaviti borba i gde će pokušati da poprave svoje plasmane.

Ovim je započeta takmičarska sezona sa izuetno gustim rasporedom i naše mušičare do kraja takmičarske sezone pored državne lige očekuje već za dve nedelje Kup jadransko podunavskih zemalja u mušičarenju u Bosni i Hercegovini na reci Neretvi i sredinom septembra Svetsko prvenstvo u mušičarenju u Slovačkoj kao i Kup Srbije krajem septembra.