Izveštaj sa 3 i 4 kola Državnog pojedinačnog prvenstva Srbije 2022 – disciplina mušica

Državno pojedinačno prvenstvo Srbije u mušičarenju nastavljeno je ovog vikenda (09. i 10.04.) na reci Gradac kod Valjeva, gde su dvadeset dva takmičara ukrstila štapove i mušice. Takmičenje je održano u donjem i srednjem toku reke Gradac – Sektor A je bio iznad a Sektor B ispod brane Degurić kod Konjičkog Kluba. U subotu je bilo promenjivo oblačno i prijatno prolećno vreme, ali je uveče okrenulo na kišu koja je dočekala i ispratila takmičare u nedelju. Pokisli su do gole kože!!! Takmičarska staza je bila odlična, sa dosta ribe ribe ali je zbog hladnog i promenljivog vremena bilo teško pecanje. Odlična organizacija u režiji Ekološkog Društva “Gradac” i ribolovačkog kluba “No1” iz Valjeva izvukli su sve najbolje iz takmičara.

Najbolje su pecali i izdvojili se na prve tri pozicije u generalnom plasmanu Luka Dimitrijević (“No1” Valjevo) Milan Martić (OSR „Smuđ“ Požarevac) i Ervin Latović (NOvi Pazar).

Ekipa OSR“SMUĐ“ Požarevac se sjajno borila, Milan Martić je sa 4-tog mesta tokom dva kola konstantno dobro lovio, uspeo da dođe na 2-go mesto dok su Vladimir Marković i Aleksandar Mišić završili na 7-moj i 8-moj poziciji.

Naredna 3 kola koja odlučuju o medaljama i peharima održaće se 14.-15. maja na reci Mlavi u organizaciji OSR“SMUĐ“ Požarevac.

Takmičar OSR“Smuđa“

Milan Martić, 10.04.2022.