Medjuokružno takmičenje u gimnastici – Kostolac

Prvo okružno školsko takmičenje iz gimnastike  održano je u Kostolcu  24.2.2018. godine, a  učestvovale su osnovne i srednje škole iz Kostolca i Požarevca. U takmičenju su nastupile muške i ženske ekipe pomenutih škola, u kategorijama od najmlađih pionira do najstarijih omladinaca.

Od osnovnih škola, svoje ekipe imale su škole: OŠ ,,Jovan Cvijić“ Kostolac, OŠ ,,Sveti Sava“ Požarevac, OŠ ,,Vuk Karadžić“ Požarevac i OŠ  ,,Desanka Maksimović“ Požarevac.

Svoje predstavnike imale su i srednje škole: Tehnička škola sa domom učenika ,,Nikola Tesla“ i Ekonomko- trgovinska škola ,,Žiža Lazarević“ Požarevac.
​U svim kategorijama OŠ ,,Jovan Cvijić“ Kostolac osvojila je ekipno prvo mesto i plasman na međuokružno takmičanje, koje će se održati 11.3.2018. godine u Kostolcu.
Pojedinačno učenici OŠ ,,Jovan Cvijić“ Kostolac su bili veoma uspešni osvojivši pet prvih mesta, šest drugih i tri treća mesta.
Prvoplasirani su bili: Anja Živanović, Jovan Crnoseljanski, Miljana Stojanović, Mateja Košarić i Iva Crnoseljanski . Druga mesta osvojili su: Minja Đavolić, Jovan Todorović, Iva Krstanoska, Ivan Vukoslavović, Jovana Lazarević i Luka Redžović. Trećeplasirani su: Dušan Todorović, Ljubica Todorović i Luka Živanović.

Izvor Školski sport Srbije