МУШИЧАРИ И ОВЕ ГОДИНЕ ДОНЕЛИ ПЕХАР У ПОЖАРЕВАЦ

Након силних одлагања, прекрајања и скраћивања тек претходног викенда (05. и 06.09.2020.) одржана су три завршна кола Мушичарске Лиге Србије на реци Ђетињи изнад Ужица. Наравно да је распоред Лиге ове године скројила тренутна епидемиолошка ситуација и добро је да смо успешно одржали такмичење. У појединачној конкуренцији за наслов Првака Србије и избор репрезентативаца такмичило се рекордних 24 такмичара из такође рекордних 10 клубова међу којима и три такмичара ОСР „СМУЂ“, из Пожаревца.

 

Такмичаре је дочекао идеалан водостај и фантастични временски услови – на Ђетињи смо ранијх година обавезно киснули а овај пут уживали у михољском лету. У недељу ујутру нас је изненадила мутна вода – неки грађевински радови у горњем току су је скроз замутили!!! И поред тога уловљено је доста риба. Лепотом су одскакали крупни липљенови, а највећег од 42,6цм је уловио Владимир Марковић из екипе ОСР „СМУЂ“ из Пожаревца.


Овогодишњу Лигу обележила су првопласирана 3 такмичара – Тихомир Лукић („Клуба Мушичара“ Београд) је и поред великог заостатка фантастично отпецао Ђетињу и победио. Горан Панић („Но1“ Ваљево) један од најмлађих такмичара је многима помрсио рачуне и завршио као други а Милан Мартић (ОСР „СМУЂ“ Пожаревац) иако један од најстаријих такмичара и даље осваја пехаре – овај пут за треће место. За састав репрезентације Србије за међународна такмичења у 2022-гој години сабираће се резултати из овогодишњег и наредног циклуса.

Такмичари ОСР „СМУЂ“ Пожаревац након велике борбе завршили су на 3-ћем (Милан Мартић), 6-том (Александар Мишић) и 9-том (Владимир Марковић) месту.

Лигу 2020 године красило је крајње неизвесно такмичење, мала разлика у пласманима и смене на врху табеле. Разлика између сребра и бронзе је ½ пласмана!!! Треба истаћи и да је дошло до изузетног напретка у такмичарском риболову у овој дисциплини – конкуренција је све јача а знање и ниво свих такмичара све виши. Следи Куп Србије па полугодишња пауза због ловостаја на пастрмку.