Пожаревац проглашен за домаћина деценије на „Трци кроз Србију“

Град Пожаревац проглашен је домаћином деценије на нашој најпознатијој и најзначајнијој бициклистичкој трци, Трци кроз Србију.

Пожаревац ће ове године осми пут за редом бити домаћин етапе на јубиларној, 60. међународној бициклистичкој Трци Kроз Србију.

Зато су организатори и директори наше највеће трке Саша Гајичић и Владимир Kуваља одлучили да уруче специјално признање, установљено ове године, и да прогласе Пожаревац домаћином деценије на најпознатијој бициклистичкој манифестацији у овом делу Европе.

Пожаревац је од 2013. константно био домаћин етапа, и град који је на изузетан начин дочекивао бициклисте из целог света на траси Трке кроз Србију.

Интересантно је да ће се овогодишња Трка кроз Србију одржавати у исто време када су у Пожаревцу предвиђене и Љубичевске коњичке игре – један од највећих спортких, историјских и културних догађаја у нашој земљи.

Ове године, Пожаревац ће бити домаћин циља друге етапе, која ће се возити 2. септембра, из Мионице све до Пожаревца.

Циљ друге етапе поново ће бити у самом центру овог прелепог града, који је у последњој деценији постао познат и по сјајној организацији бициклистичких догађаја и Трке кроз Србију.

Обавештавају се грађани Пожаревца да ће због одржавања „60 Међународне бициклистичке трке кроз Србију“ Табачка чаршија бити затворена за саобраћај од уторка 1.септембра од 18 часова, па до четвртка 3.септембра до 04 часа.