Председник Асоцијације Спорт за све Србије посетио је Спортско рекреативну Асоцијацију

У радној посети Спортско рекреативној Асоцијацији и представницима локалне управе Града Пожаревца, били су председник Асоцијације Спорт за све Србије, Бранко Вујовић и генерални секретар Филип Вешовић.

Делегација је током боравка у нашем граду обишла просторије Асоцијације и упознала се са свим пројектима које наша организација спроводи на локалном, али и на националном нивоу. Том приликом су нашем удружењу поклонили сет спортских реквизита као знак пажње и подршке нашим програмима.

Након тога одржан је састанак којем су присуствовали члан Градског већа задужен за спорт Милан Јовић, секретар Спортског савеза Града Пожаревца Драган Николић и директор ОШ „Краљ Алксандар Први“ Горан Сегер, на коме су се размењивала исуства у раду, али и током којег је председник Асоцијације Спорт за све Србије дао доста конкретних информација везаних за усклађивање подршке спортским организацијама на локалном нивоу у складу са националном стратегијом и усвојеним правилницима.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је уприличио пријем за представнике националног гранског савеза за рекреативни и компанијски спорт на коме је председник Бранко Вујовић истакао да је Асоцијација добила задатак да на националном нивоу подигне ниво свести о значају спорта за све и да организује програме који управо иду у правцу популаризације здравог стила живота и организације масовних видова окупљања грађанства кроз рекреативне програме.

С тим у вези, Асоцијација је као државна организација, покренула акцију „Активна Србија 2020 – 2030“, ради промовисања здравог животног стила на националном нивоу.

Градоначелник Павловић је истакао да ће продубљивање сарадње са Асоцијацијом спорт за све Србије допринети поспешивању рекреативног спорта у Пожаревцу и показао велико разумевање за значај масовног укључења што шире популације у рекреативне програме и прихватање спорта као средства за популаризацију правих вредности у друштву.

На састанку са градоначелником смо изнели низ идеја како да конкретним актиностима мотивишемо што већи број грађана да се рекреативно баве спортом, имајући у виду најважнији аспект, а то је очување телесног и менталног здравља.

Идемо даље!

За бољу Србију кроз Спорт за све!