Seminar na Tajlandu

Proteklog vikenda predstavnici pozarevackog CQB i Ving chun kluba, Dejan Mikic, Dusan Radojkovic i Nenad Rajkovic, na poziv Majstora Bozidara Gaberseka, ucestvovali su na CQB seminaru koji se odrzao u Bangkoku, na Tajlandu.

Oni su ujedno bili, zajedno sa kolegama iz Makedonije Goranom Andonovim i Emilom Nikolovskim, takodje dugogodisnjim ucenicima majstora Gaberseka , jedini predstavnici jugoistocne Evrope na ovom velikom dogadjaju. Seminaru su prisustvovali brojni majstori iz Francuske, Nemacke, Engleske, Svajcarske, Hong Konga, Tajlanjda, Malezije, Australije, Singapura, svi predstavnici Gabersekove Internacionalne CQB organizacije.

Vecina njih su vrhunski strucnjaci u domenu fizicko-tehnickog obezbedjenja imovine i lica, kao i bodigard zastite u svojim zemljama. Gabersek vec duze vreme zivi i radi na Tajlandu, gde obucava specijalne jedinice kako njihove vojske i policije, tako i jedinice Kineske armije.

Na seminaru je preneo svoje 40-godisnje iskustvo u domenu borenja i realnog pucanja tako sto je odrzana obuka iz samooodbrane i realnog pucanja pistoljem i puskom kao i taktika i strategija bodigard obuke uz koriscenje vozila.

Nasi predstavnici su asistirali majstoru i pokazali vrhunske rezultate u prezentaciji svog znanja i umeca. Na kraju obuke dobil su licence za obucavanje i najvise rangove kao priznanje za pokazao znanje i umece. Posebnoj priznanje, orden, dobil su od domacina, majora tajlandski armije, koji je obucava specijalne jedinice, snajperiste i policiju, koji je samim tim priznao Gabersekov sistem obuke na najvisem nivou.

Na kraju seminara dogovoreno je okuplljanje instruktora naredne godine u organizaciji pozarevacih instruktora u nasem gradu.