Школа риболова РИБАРКО, додела награда!

Организација спортских риболоваца „Смуђ“, данас је привела крају трећу фазу „Мале школе риболова 2019“.
Као и ранијих година, наша организација је и ове године у оквиру свог редовног програма  одрадила „Малу школу риболова“, у свим градским основним школама. Тридесетак ученика основних школа је успешно завршило прве три фазе „мале школе“. У оквиру Програма мале  школе у дане од 15. до 22. априла 2019.године поводом Дана планете наши тренери су основним школама Доситеј Обрадовић, Краљ Александар Први, Свети Сава, Десанка Максимовић и Вук Караџић у сарадњи са наставним кадром наведених школа, одржали час риболова и заштита природне средине.
Поред наведених основних школа у граду сарадњу имамо и са основном школом„ Свети Владика Николај“,  из Брадарца која има четрнаест сеоских одељења, где су наши тренери такође одржали предавања, као и у једном делу предшколске установе града. Тим поводом је по први пут уз помоћ Спортског савеза риболоваца Србије промовисана „Бојанка“ са тематиком риболова и заштите животне средине. Иначе сама бојанка је за узраст деце предшколске доби и нижих разреда основне школе. Активно учешће узело је нешто више од триста ученика првих разреда и  предшколаца.
На конкурсу за најлепше цртеже „Рибарко у спашавању планете“ пристигло је 100 цртежа. Комисија у саставу: Наташа Николић Гајић просветни радник – учитељ, Марија Ђорђевић Савић васпитачица и Саша Леденчан новинар, изабрали су 18 цртежа који су награђени.
Дана 27.06.2019. године у 09,30 часова у холу основне школе „Краљ Александар Први“, у Пожаревцу уз присуство награђених ученика, представника основних школа, учитеља, родитеља деце, председника Спортског савеза града Пожаревца Златана Костића, директора ОШ „Краљ Александар Први“ Горана Сегера и представника медија, цвечано су уручени пригодни поклони следећим ученицима:

ОШ „ Вук Карџић“,
1.Теодора Митровић 1/1
2.Стеван Рајић 1/3
3.Огњен Адамовић 1/3

ОШ „Десанка Максимовић“
1.Мина Пешић 1/3

ОШ „Доситеј Обрадовић“
1.Теа Журкић
2.Ксенија Булатовић
3.Елена Јовановић
4.Анђела Животић

ОШ „Краљ Александар Први“
1.Василија Ивић 1/1
2.Хана Ивовић 1/1
3.Ива Рајковић ¼
4.Христина Вучковић 1/4

ОШ „Свети Сава“
1.ВукЂокић 1/3
2.Лука Живановић 1/3
3.Јана Станковић 1/2

ОШ „Свети Владика Николај“ Брадарац
1.Лазар Богдановић 1/11
2.Борис Пузан 1/11
3.Андрија Бранковић 1/11

Награде су уручили млади такмичари- кадети ОСР „Смуђ“, Никола Милисављевић и Димитрије Петковић.
Тренерски тим ОСР „Смуђ“, је додатно наградио три цптежа ученика са штапом за пецање.
Поред награда награђеним ученицима, сви ученици који су послали цртеже на конкурсу добили су чланске карте ОСР “Смуђ“.

За овакву лепу и успешну активност пуно се захваљујемо градској власти Пожаревца, Спортском савезу града Пожаревца, основним школама и просветним радницима који су нам помогли у реализацији програма.

Председник ОСР „Смуђ“
С.Радосављевић