Srebro na Kupu Srbije u mušičarenju za mušičare OSR „Smuđ“ Požarevac

Izveštaj sa KUPA Srbije 2021.g. u disciplini mušičarenje – reka Gradac, Valjevo.

KUP Srbije u disciplini mušica koji je i zatvorio sezonu takmičenja u mušičarenju 2021. godine održan je 26.09.2021.god.  na reci Gradac kod Valjeva.

Na ovogodišnjem kupu učešće je uzelo osamnaest takmičara iz šest ekipa iz cele Srbije, a OSR „Smuđ“ su predstavljala tri uigrana takmičara: Martić, Marković i Mišić.

Domaćin se potrudio da perfektno obeleži stazu na jednoj od naših najboljih pastrmskih reka, ali nezapamćeno nizak vodostaj i drugi uslovi na vodi bili su jako nepovoljni i uzrokovali su izuzetno težak ribolov.

U velikoj borbi za dobar rezultat koji je iziskivao krajnje oprezan prilaz vodi (šunjanjem, klečanjem i ležanjem) i izvlačio sve najbolje iz takmičara, naši momci su uspeli da izbore 2.mesto i donesu još jedan pehar u Požarevac. Pobednik je ekipa domaćina kub No.1 iz Valjeva (Dimitrijević, Obućina, Panić), a treće mesto je zauzela kombinovana ekipa Nera-Mlava (Todorović, Aksovski,

Kup Srbije u disciplini mušica predstavlja kvalifikaciono takmičenje za učešće na Kupu jadransko-podunavskih zemalja. Ostvarenim uspehom i drugim mestom naši mušičari obezbedili kvalifikaciju za ovo takmičenje.

Sledi lovostaj na sve vrste pastrmke od 01.10. i pauza takmičenja do marta 2022.godine.