Važno obaveštenje za članove Sportskog Saveza Grada Požarevca

Poštovani članovi Sportskog Saveza Grada Požarevca, u vezi zaključaka donetih na Skupštini SSGP, molimo Vas da svoja pitanja, predloge, sugestije i slično, koje imate za nadležne gradske službe dostavite na mail ssgpozarevac@gmail.com do 15.aprila 2022. godine.

Nakon toga, SSGP uzima obavezu da sva vaša pitanja prosledi stručnim licima i službama u  Gradskoj upravi i posle toga će se održati sastanak sa istima. Rezultat ovog sastanka bi trebalo da razjasni nedoumice u cilju boljeg funkcionisanja klubova i službi gradske uprave. O datumu i mestu održavanja sastanka bićete naknadno obavešteni.

Koristimo ovu priliku da vas još jednom podsetimo da u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, svi obveznici fiskalizacije su u obavezi da najkasnije do 30. aprila 2022. godine pređu na novi model fiskalizacije, koji podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softverskog rešenja. Obveznici fiskalizacije su u obavezi da putem portala Poreske uprave ePorezi prijave lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, a zatim putem istog portala imaju mogućnost da se prijave za subvencije za prelazak na novi model. Prijave za subvencije će moći da se podnesu u periodu od 15. marta do 5. aprila 2022. godine. Podsećamo i da je potrebno da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni poslovni prostor koji su prijavili. Važno je da obveznik naruči bezbednosni element kada je spreman za efiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj će koristiti. Kada je reč o fiskalnim uređajima,

Poreska uprava je do sada odobrila čak 225 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a na adresi https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html se nalazi spisak elemenata i proizvođača, kako bi se obveznici odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

Apelujemo na sve sportske organizacije da u što kraćem roku ispune obaveze koje su propisane Zakonom o fiskalizaciji, kako bi na što brži i jednostavniji način prešli na novi model e-fiskalizacije.