VICEŠAMPION OSR „SMUĐ“

KUP Srbije 2022 – disciplina mušica

Šesti KUP u disciplini mušica koji je i zatvorio sezonu takmičenja u mušičarenju 2022. godine. Održan je 11.09.2022.godine, na reci Đetinja kod Užica, gde je domaćin bio klub iz Novog Pazara. Prijatno vreme, dobra organizacija a staza je bila izuzetno zahtevna – minimalan vodostaj zahtevali su oprezan pristup i ekstra fini pribor, pastrmka nikakvu grešku nije praštala!

Na ovogodišnjem kupu učešće je uzelo osamnaest takmičara iz šest ekipa iz cele Srbije, a OSR „Smuđ“ su predstavljala tri takmičara: Marković Vladimir, Mišić Aleksandar i Glavonjić Ognjen.

U velikoj borbi za dobar rezultat koji je iziskivao krajnje oprezan prilaz vodi (šunjanjem, klečanjem i ležanjem) i izvlačio sve najbolje iz takmičara, naši momci su uspeli da izbore 2.mesto i donesu još jedan pehar u naš Požarevac.
Pobednik je ekipa No.1 iz Valjeva a treće mesto je zauzela kombinovana ekipa „Nera“ Bela Crkva – „Mlava“ Petrovac na Mlavi.

Kup Srbije u disciplini mušica predstavlja kvalifikaciono takmičenje za učešće na Kupu Jadransko-podunavskih zemalja. Ostvarenim uspehom i drugim mestom naši mušičari obezbedili kvalifikaciju za ovo takmičenje u 2023.godini.

Sledi lovostaj na sve vrste pastrmke od 01.10. i pauza takmičenja do marta 2023.godine.