Завршена „Мала школа риболова 2019“ ОСР „Смуђ“

Дана 11. Новембра 2019. године на језерцету код Педе, одржан је Куп за кадете ОСР „Смуђ“. Њих 12 узело је учешће на завршном купу: Димитрије Петковић, Ђорђе Здравковић, Стефан Стевановић, Давид Перић, Анђелија Радосављевић, Коста Радосављевић, Никола Милисављевић, Алекса Митрашиновић, Јанко Марковић, Михајло Митић, Вељко Јовановић и Лука Трајковски. После два сата тешке борбе са јаким ветром, мршењем и кидањем система са 660 грама, прво место је припало Алекси Митрашиновићу. Грами су одлучивали за наредана два места, тако да је друго место освојила Анђелија Радосављевић са 655 грама а треће место са 650 грама припало је Михајлу Митићу. Победницима све честитке као и осталим такмичарима на упорној борби .
Ово је уједно и била завршница пете фазе „Мале школе риболова“. После девет месеци  кроз пет фаза Програма прошло је 110 младих чланова ОСР „Смуђ“. Најуспешнији међу њима, њих петнаесторо је учествовало у Кампу за младе ОСР „Смуђ“. Кроз прве три фазе Програма, од њих 110 младих кадета узраста 7 до 15  година, петнаест полазника је учествовало у последње две фазе, где су кроз Програм кампа радили на усавршавању технике риболова пловком. На дружењима и Регионалној лиги наши кадети показали су одличан успех, а самим тим и високу оцену савладаности технике.
За овакве резултате треба захвалити Управном одбору ОСР „Смуђ“, Граду Пожаревцу,  Спортском савезу града Пожаревца као и спонзорима и донаторима који су материјално помогли да се Програм спроведе у потпуности.
За ове резултате нашим такмичарима су помогли тренери: Ивица Јовчић, Лепомир Ђорђевић, Милан Станковић и Владимир Марковић. Поред тренера велику помоћ пружили су и наши старији такмичари: Жељко Вуксић, Слободан Госта и Саша и Марија Лукић. Ништа мања помоћ била је и од родитеља наших кадета, Николе Шарановића, Марка Петковића и других.
За своје резултете у току Лиге младих награђени су пехарима такмичари:

1.Прво место АНЂЕЛИЈА РАДОСАВЉЕВИЋ, златним пехаром.
2.Друго место НИКОЛА МИЛИСАВЉЕВИЋ,  сребрним пехаром.
3.Треће место МИА ШАРАНОВИЋ, бронзаним пехаром.
4.Четврто место КОСТА РАДОСАВЉЕВИЋ, статуом рибе
5.Пето место ДИМИТРИЈЕ ПЕТКОВИЋ, статуом рибе.

Средствима за посебан програм града Пожаревца и донацијом Зорана Перића власника СТР „Лов и риболов“ из Великог Градишта, наши млади такмичари добили су део потребне опреме за наредна такмичења у виду три такмичарске столице као и три комплета карбонских штапова дужине 3-4-5 метара.
Велику захвалност дугујемо директорима и наставном особљу свих основних школа на теритирији града Пожаревца, који су нам омогућили да презентујемо нашу организацију у њиховим установама. Такође се захваљујемо медијима који су ове године веома активно пратили наше активности, листу „Реч Народа“, „АСрбије“, лист „Рибилов“, „САТ“ ТВ и лист „Браничевац“.

До следеће „Мале школе риболова 2020“ у фебруару,
Б И С Т Р  О  !